RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Виїзд військовозобов'язаних за кордон: Зеленський відповів на прохання зняти обмеження

Повномасштабна війна з російськими окупантами триває, як і продовжує діяти заборона на виїзд військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію із пропозицією скасувати таку заборону.

Відповідь опубліковано на сайті глави держави.

Петиція містить заклик зняти обмеження на виїзд за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду.

"Щодо згаданої в петиції ініціативи щодо залучення до захисту України лише осіб, які мають військовий досвід, ще раз наголошую, що відповідно до статті 17 Конституції України - захист суверенітету та територіальної цілісності держави справа всього українського народу", - так починається відповідь президента.

Зеленський нагадав, що у зв'язку із військовою агресією РФ в Україні діє режим загальної мобілізації. При цьому комплектування ЗСУ та інших військових формувань здійснюється також і військовозобов'язаними, які не мають військового досвіду та тими, хто раніше не проходили військову службу, але пройшли підготовку у навчальних військових частинах (навчальних центрах, полігонах, підготовки та підвищення кваліфікації тощо) .).

Президент додав, що скасування заборони на виїзд військовозобов'язаних чоловіків за кордон можливе лише після завершення дії правового режиму військового стану.

Раніше "Апостроф" розповідав, чи можна обмежено придатним до служби в армії виїжджати за кордон під час війни.