RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Закордон замість мобілізації: у Львові чиновниця організувала "схему" виїзду військовозобов'язаних за кордон

Повномасштабна війна з російськими окупантами триває, також продовжує діяти заборона на виїзд військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Проте деякі громадяни України, зокрема чиновники, організовують "схеми" щодо виїзду військовозобов'язаних за кордон.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора України.

За даними правоохоронних органів, керівник одного із районних відділів соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради налагодила схему нелегальної міграції за кордон громадян України – військовозобов'язаних чоловіків, яким на період воєнного стану заборонено виїжджати з країни.

Вступивши в змову з працівником медичного закладу, чиновниця організувала процес виготовлення довідок про акти огляду МСЕК (медико-соціальна експертиза) про встановлення групи інвалідності – це робилося з метою надання права військовозобов'язаним мешканцям Львівської області на виїзд за кордон в умовах військового стану.

Сума винагороди за кожну довідку складала 1300 доларів. Під час обшуку у її службовому кабінеті виявили та вилучили понад 17 тис. доларів США, 1,3 тис. євро та 4 тис. грн.

На даний момент вирішується питання про повідомлення затриманої про підозру та обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше президент України Володимир Зеленський відповів на петицію із пропозицією скасувати заборону на виїзд військовозобов'язаних-чоловіків за кордон.