RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Жорстких заходів для ухилянтів не застосовуватимуть: у Раді пролили світло на ситуацію з мобілізацією жінок

Із першого жовтня деяким жінкам необхідно буде стати на військових облік – це стосується здобувачок певних спеціальностей і жорсткі санкції спочатку застосуватися не будуть.

Про це під час брифінгу заявив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Федір Веніславський.

Він зазначив, що військовий облік стосується жінок, які здобули професійну освіту за відповідним фахом і буде визначатися їхнім дипломом про освіту.

"Це не ті, хто працює не за спеціальністю, а ті, хто має документ, що підтверджує їхній рівень кваліфікації", - пояснив нардеп.

За його словами, до жінок, чиї професії і спеціальності внесені до відповідного списку і які не стануть на облік, одразу не будуть застосовуватися жорсткі санкції.

Нагадаємо, із 1 жовтня деякі українки повинні будуть стати на військовий облік – це стосується здобувачок семи основних професій і 14 спеціальностей.

Раніше ми писали, що жінок, які з 1 жовтня будуть ухилятися від постановки на військовий облік, чекає адміністративна відповідальність, але не одразу.