RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗСУ успішно відбили всі спроби штурму окупантів: зведення Генштабу на 18 серпня

Російське окупаційне військо намагається встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями, а також утримувати тимчасово окуповані райони Харківської і південних областей. Крім того, росіяни постійно відновлюють наступи, які ЗСУ успішно відбивають на всій лінії фронту.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок 18 серпня повідомили в Генштабі ЗСУ.

Волинський і Поліський напрямки

Без значних змін. ЗС Білорусі посилено охороняють ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях.

Сіверський напрямок

Російське окупаційне військо утримує свої підрозділи в прикордонних районах Брянської та Курської областей, щоб сковувати дії ЗСУ.

Окупанти зі ствольної артилерії вели обстріл в районах населених пунктів Вовківка, Яструбине та Попівка Сумської області.

Слобожанський напрямок

Ворог веде бойові дії з метою утримання зайнятих раніше рубежів та недопущення наступу ЗСУ.

Харківський напрямок

Російські окупанти здійснили вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Карасівка, Петрівка, Базаліївка, Ртищівка, Дуванка, Іванівка, Мосьпанове, Лісне, Великі Проходи, Питомник, Гусарівка та Чепіль. Крім того, ворог провів дистанційне мінування місцевості неподалік Леб’яжого.

Слов'янський напрямок

Ворог з артилерії обстріляв райони Великої Комишувахи, Вірнопілля, Адамівки та Довгенького.

Краматорський напрямок

Російське окупаційне військо обстрілювало із танків та реактивних систем залпового вогню райони Слов’янська, Краматорська, Спірного, Донецького, Івано-Дарʼївки, Сіверська, Званівки та Райгородка. Завдало авіаційного удару біля Веселого, а також вело наступ у напрямку Миколаївка – Виїмка, проте успіху не мало й відійшло.

Бахмутський напрямок

Окупанти обстрілювали Бахмут, Соледар, Роздолівку, Кодему і Майорськ. Водночас вели наступи, які зазнали поразки.

"Окупанти вели наступ у напрямках Володимирівка – Соледар, Покровське – Бахмутське, Покровське – Бахмут, Клинове – Бахмут, Семигір’я – Зайцеве, Семигір’я – Кодема та Гольмівський – Зайцеве. На жодному з напрямків наступу загарбники не досягли жодних позитивних результатів та з втратами відійшли", - написали в Генштабі ЗСУ.

Авдіївський напрямок

Російські окупанти обстрілювали із ствольної, реактивної артилерії та танків райони поблизу Авдіївки, Мар’їнки, Олександрополя, Пісків, Первомайського та Опитного.

Разом з цим ворог вів наступ на напрямку Лозове – Первомайське, і знову не мав успіху та був змушений відійти.

Новопавлівський і Запорізький напрямки

Ворог веде оборону зайнятих районів. Обстрілював райони населених пунктів Новосілка, Новомихайлівка, Богоявленка, Степногірськ, Шевченко, Бурлацьке, Залізничне, Гуляйпільське, Лукʼянівське, Преображенка, Полтавка. Також вів повітряну розвідку БпЛА біля Полтавки, Гуляйполя, Малинівки, Зеленийого Гаю, Щербаків та Новояковлівки.

Втім, штурмові дії російських окупантів у напрямку Єгорівка – Шевченкове зазнали поразки.

Південнобузький напрямок

Окупанти утримують зайняті райони й сковують дії ЗСУ, обстрілюючи населені пункти Миколаїв, Степова Долина, Луч, Посад-Покровське, Галицинове, Олександрівка, Мирне, Широке, Квітневе, Киселівка, Кобзарці, Первомайське, Кавказ, Мурахівка, Андріївка, Осокорівка, Іванівка та Трудолюбівка.

"Противник завдав авіаударів біля Білої Криниці, Благодатного, а також балки Хутірської. Вів повітряну розвідку БпЛА в районах населених пунктів Білогірка, Лозове, Первомайське, Олександрівка, Трудолюбівка, Осокорівка та Іванівка. За наявною інформацією, в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування", - зазначили в Генштабі ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, де зосереджені головні сили російського окупаційного війська.