RU  UA

​Безпечних місць не лишилося: експерт пояснив важливість "бавовни" в Криму

Ситуація на фронті складається дуже добре для України, особливо на південному напрямку, де для росіян не залишилося безпечних місць навіть у Криму.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Говорячи про ситуацію на фронті, мало казати лише про Крим, тут треба говорити в цілому – це схід, південь та північний захід. Якщо починати зі сходу, то скоріше за все, перекидаючи головні боєздатні сили на південь, росія намагається скувати наші сили на сході, продовжуючи штурмові дії, кидаючи в атаки добровольчі батальйони та особовий склад "армійських корпусів лднр". Там вони використовують артилерію та РСЗО, з якими у них немає проблем в кількісному плані", – розповідає військовий експерт.

Щодо південного напрямку, Сунгуровський вважає, що завдяки добре спланованим діям наших військ, угрупування російських військ на правому березі Херсонщини опинилося в неперекидному стані. "Тобто вони не можуть перейти в наступ за рахунок того, що відрізані логістичні ланцюжки, і не можуть перекинути звідти сили на інші напрямки з тієї ж причини. Тобто для нас дуже добра ситуація складається", – пояснює він.

Окрім того, на південному напрямку відбуваються дуже важливі події, пов'язані з "бавовною" в окупованому Криму.

"Я вважаю, що не настільки важливо за рахунок чого пролунали вибухи на півострові, за рахунок недопалків, або наших артилеристських систем, або авіації, а важливо те, що ворог відчув, що жодного безпечного місця у Криму немає. Не говорячи вже про Херсонську та Запорізьку області", – заявив Сунгуровський.