RU  UA

Це лише початок: активіст назвав нові цілі ЗСУ у Криму

У четвер, 18 серпня, на авіабазі Бельбек, яка є найбільшою в окупованому Криму, пролунали вибухи. Там спрацювало ППО окупантів, але ЗСУ не збирається зупинятися – будуть нові удари по військових об'єктах півострова.

Про це кримський активіст Василь Самойлов розповів у ефірі Апостроф TV.

"На аеродромі Бельбек, на жаль, спрацювало ППО так само, як і в Керчі. Проте був вибух у Бельбеку з детонацією складу БК, але не так сильно, як у Джанкої, і пожежа локалізувалася. Один зі складів все ж таки вибухнув і мають бути як мінімум постраждалі, але сам факт, що такий вибух був у Бельбеку – "вата" і рашисти в Криму дуже налякані", - сказав він.

За словами Василя Самойлова, інформація окупантів про те, що збили безпілотники над Севастополем та Керчинським мостом, поки що не підтверджується.

Станом на 18 серпня на авіабазі в Бельбеку, після вибухів у Новофедорівці, було 30 літаків - тобто, це найбільший військовий аеродром.

Крим накрили масові панічні настрої: росіяни, що "понаїхали", тікають з півострова. На виїздах із Севастополя окупанти поставили блокпости. Багато людей їдуть.

"У Севастополі зрозуміли, що це лише початок, хоча думали, що Севастополь захищений більше, ніж Джанкой, але тепер їхнє розуміння змінилося", - розповідає Самойлов.

Він додав, що партизани Криму передають розвідці ЗСУ дані про пересування техніки та сил окупантів півостровом та Херсонщиною. У логістичному плані росіянам зараз важко використовувати Крим як логістичну базу. Внаслідок детонації було пошкоджено близько 10 км залізничного полотна. Все залізничне сполучення Криму зупинилося – воно повністю відсутнє, незважаючи на заяви окупаційної влади про швидкий ремонт.

"Які можуть бути наступні цілі для ударів? Це військовий аеропорт Кача у Севастополі, а також Жовтневе та Гвардійське", - заявив Самойлов.

Як повідомляв "Апостроф", учасник АТО, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман заявив, що Збройні сили України розпочали контрнаступ на території окупованого Росією Криму. Деокупація півострова відбувається за стандартами НАТО.