RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як відзначатимуть День Незалежності в умовах війни: офіційна програма

Україна, попри війну, відзначатиме свій 31-й День Незалежності у 2022 році. Кабінет міністрів ухвалив план заходів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформполітики.

Урочисті заходи також заплановані на День Державного Прапора України, 23 серпня. У столиці та низці інших міст відбудуться офіційні церемонії підняття прапора.

24 серпня, у День Незалежності, під час офіційних заходів хвилиною мовчання вшанують всіх загиблих від рук російських загарбників.

Відбудеться низка акцій та флешмобів, спрямованих на єднання та підтримку українців. Зокрема, планують підсвітити кольорами українського прапора монумент "Батьківщина-мати" та інші знакові місця.

Відбудеться спільна молитва за Україну священників всіх церков у Національному заповіднику Софія Київська.

У центрі Києва, на Хрещатику, організують виставку знищеної військової техніки російських загарбників.

"Цьогоріч День Незалежності України має для всіх українців особливе значення. У нас триває війна і окупанти скаженіють від своєї безпорадності. Українці ж продовжують гідно протистояти нелюдам й вражати світ своєю незламністю, силою та емпатією до тих, хто поруч. Саме зараз ми переживаємо історичний момент, наша нація гартується у боротьбі. Ми назавжди запам'ятаємо те, хто нам друг, а хто ворог. Щиро вірю, що зовсім скоро ми гучно святкуватимемо нашу перемогу", - цитує пресслужба міністра культури Олександра Ткаченка.

Раніше "Апостроф" писав про припущення експертів, що Росія на День Незалежності України може вдатися до масованих ракетно-авіаційних ударів.