RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Прогноз погоди на вихідні: спека трохи спаде, місцями дощі

Найближчими вихідними, 20-21 серпня, у більшості регіонів України спека трохи зменшить оберти. При цьому у деяких областях пройдуть дощі, можливі грози.

Про це повідомляє спеціалізований сайт Sinoptik.ua.

Погода 20 серпня

У суботу дуже спекотно буде лише на Закарпатті – до +32 °С. В Одеській, Херсонській, Миколаївській , Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Чернівецькій та Кіровоградській областях очікуються +29...+30°С, в решті регіонів — +26...+28°С. Вночі термометри на заході країни покажуть +14…+16 °С, на півночі та в центрі — +16…+17 °С, на півдні та сході — +18…+20 °С.

На більшій частині України погода в суботу буде ясною. Дощі з грозами прогнозуються на сході, Херсонській, Полтавській, Дніпропетровській, Сумській та Чернігівській областях.

Погода 21 серпня

У неділю до дощової погоди варто підготуватись вже мешканцям західних областей. Так, грози пройдуть на Львівщині, Прикарпатті, Тернопіллі, а також у Закарпатській та Чернівецькій областях. На решті території очікується мінлива хмарність за середньої денної температури +26…+28 °С. Трохи спекотніше буде лише у Вінницькій, Закарпатській, Луганській областях та Прикарпатті — +29…+30 °С.

Погода 22 серпня

Спекотна погода на початку наступного тижня буде у Криму, на Закарпатті, Прикарпатті, Донецькій, Луганській та Харківській областях — до +32…+33 °С. На решті території термометри покажуть близько +28…+29 °С. Жителям Закарпаття, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей радимо заздалегідь продумати маршрут і кинути у сумку дощовик – ймовірні дощі з грозами.

Як полегшити сезонну алергію

У всіх регіонах України продовжують цвісти амброзія та полин. Якщо ви страждаєте від алергії, постарайтеся збагатити раціон листовими зеленими овочами, відмовтеся від фруктів та молочного, а також обов'язково встановіть вдома антипилкові сітки та не забувайте пити багато води. Лікарі запевняють, що ці прості поради допоможуть легко перенести небезпечне цвітіння.

Народні прикмети та вірування на Маринин день

Якщо на Маринин день, 20 серпня, наші предки спостерігали на дубах багато жолудів, то чекали теплої зими, а якщо вночі сходив червоний місяць суворої. Обов'язково дивилися на небо що менше хмар, то прохолоднішою мала бути погода найближчого тижня.

Ясна спекотна погода у день Мирона-Вітрогона, 21 серпня, передвіщала теплий січень. А от сильні вітри обіцяли похолодання аж до бабиного літа.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україну йде потепління до +38 °С .