RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Супутник ICEYE для української армії: у Міноборони розповіли, чим він такий важливий

У Міністерстві оборони розповіли, чому супутник ICEYE важливий для української армії: дозволить ефективніше наносити ураження по російських окупантах, відкинути їх з території України, зберігши при цьому життя українців.

Роз'яснення дав глава Міноборони Олексій Резніков у соцмережі Facebook.

Рєзніков розповів про зібрані кошти у сумі 600 млн грн для купівлі трьох "байрактарів", завдяки Фонду Сергія Притули та блогера Ігоря Лаченкова. Однак, детально проаналізувавши ситуацію, вирішили, що найкращим варіантом для підняття ЗСУ на кілька сходинок вгору стане придбання супутника.

За його словами, розвідка, Збройні Сили України та інші складові сил оборони матимуть у своєму розпорядженні дані з угрупування супутників компанії ICEYE, які збирають інформацію за технологією Synthetic aperture radar.

Він назвав три ключові моменти, які стали можливі завдяки зібраним коштам:

  • вдалося придбати один супутник, який використовує технологію SAR. Він бачить вночі та через хмари тощо, тому працюватиме в інтересах сил оборони України в режимі 24/7. Здобуватиме інформацію для потреб оборони України стільки, скільки фізично існуватиме і виконуватиме свої функції.
  • одночасно було придбано доступ до цілого сузір’я супутників, військові ЗСУ зможуть користуватися базою даних їхніх фото упродовж року.
  • розшифровка знімків буде організована так, щоб дані надходили максимально оперативно.

"Поєднання якісних розвідданих з супутників та можливостей високоточної зброї дійсно створює нові спроможності", - наголосив він.

Раніше ми писали, що замість “Байрактарів” волонтери придбали для захисту України супутник ICEYE: що відомо про нього.