RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Тільки Україна може вирішувати: у Зеленського жорстко висловилися про переговори з Росією

Реджеп Ердоган, що так мріє бути переговорником, знову запропонував українському президентку Володимиру Зеленському зустрітися з кремлівським диктатором Володимиром Путіним у Туреччині. РФ у розпачі прагне переговорів, щоб якось закріпити свої позиції у війні, яку вона розв'язала у лютому.

Такою думкою із 24 каналом поділився радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Кому війна, кому мати рідна: Ердоган має вигоду з "українського кейсу"

Він заявив про те, що Путін просив турецького лідера, щоб під час зустрічі з українським президентом у Львові сприяв організації переговорного процесу найближчим часом.

Подоляк підкреслив, що РФ сьогодні перебуває на піку територіальних "успіхів" у війні. Там зрозуміли, що здійснити серйозне просування своїх військ буде вкрай непросто, тому й хочуть зафіксувати статус-кво. З цієї причини кремлівський диктатор шукає будь-якого шансу через когось змусити Київ піти на переговори.

У Москві розраховують на те, що їм вдасться досягти якихось домовленостей з Києвом за посередництва Туреччини. Але, за словами Подоляка, лише Україна вирішуватиме, якими будуть переговори з окупантами і чи взагалі вони будуть.

Тому, за словами радника керівника ОП, є свої плюси в тому, що Туреччина зараз має можливість спілкуватися і з Путіним, і з Зеленським.

Водночас Подоляк зазначає, що для того, щоб переговорний процес був ефективним, необхідно, щоб окупаційні війська пішли з України.

"Мова вже не йдеться про виведення військ на кордони до 23 лютого. Сьогодні питання стоїть набагато ширше", - зазначає чиновник.

Він також зазначив, що країна-окупант зараз накопичила чимало зброї, у тому числі далекобійної артилерії, тому нашій країні буде складно, враховуючи ще й те, що зараз ми не маємо достатньо зброї, щоб паритетно воювати з РФ і деокупувати свою землю.

Однак, за словами радника керівника ВП, настав час вимагати, щоб окупанти забрали війська з усіх тимчасово окупованих територій нашої країни.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як президент Туреччини, якого кремлівський диктатор захотів бачити посередником у "мирних" переговорах , запропонував Путіну провести зустріч з українським президентом Володимиром Зеленським у Туреччині.