RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Бахмут та Авдіївку взяти не можуть: полковник ЗСУ пояснив, що задумали росіяни на східному фронті

На східному фронті України ведуть позиційні бої майже вздовж усієї лінії у тисячу кілометрів. Російська окупаційна армія намагається виконати хоча би мінімум бойових завдань наступаючими діями у районі Пісків та Мар'їнки та спробами відсунути лінію фронту від Донецька. Це робиться для того, щоб ЗСУ не змогли артилерією діставати до міста.

Про плани окупантів на східному фронті повідомив полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор, військовий радник голови Донецької області у 2014 році Роман Світан в етері Апостроф TV.

"За їхнім задумом вони повинні відсунути лінію фронту від Донецька, щоб українські війська не змогли артилерією діставати до міста. Для виконання цього завдання їм потрібно як мінімум взяти Авдіївку. В лоб узяти її вони не можуть, не вистачає сил і засобів, тому вони обходять її з півночі і півдня. З півдня - Піски, там вони перемололи майже всю нашу лінію фронту, нам довелося відійти від селища, залишивши їх під вогневим контролем", - пояснив Світан.

Однак, за його словами, далі йти окупанти не спроможні, тому що ЗСУ стоять на другій лінії та впевнено її тримають. На даний момент Піски використовують як плацдарм для знищення окупантів артилерією.

"Другий пункт – Бахмут, його вони взяти також не можуть, місто дуже добре укріплено. В принципі, брати вони його і не будуть, вони намагаються його обійти зі східного боку, щоб спробувати оточити наше угруповання у районі Сіверська", - зазначив полковник запасу ЗСУ.

Водночас взяти Сіверськ ворог також не може, тому що він щільно укріплений. Тому, як заявляє Світан, окупанти виконують маневр щодо взяття угруповання ЗСУ у напівоточення або у так званий "вогневий мішок".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Російські сили затиснуті у вогневому казані, їм нема чим відповісти - полковник ЗСУ