RU  UA

Наступальний потенціал окупантів втрачено: полковник розповів про успіхи ЗСУ на півдні України

ЗС РФ після нанесення прицільних ударів Збройних сил України не можуть перекидати свою бойову техніку на Херсонському напрямку.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор, військовий радник голови Донецької області у 2014 році Роман Світан.

За його словами, після того, як підрозділи ЗСУ артилерійськими та ракетними ударами пошкодили та привели в непридатність усі три мости на Херсонщині, окупанти втратили можливість перекидати свою бойову техніку до лінії фронту.

Більш того, як зазначає полковник запасу, ЗС РФ тепер доводиться задіяти спеціальні баржі для логістики.

"Але можливості перекидання цієї техніки за допомогою барж або понтонних переправ невідповідні з тими, які будуть потрібні росіянам на правому березі. Тому правобережне угруповання, яке фактично опинилося у вогневому котлі, з кожним днем втрачає свій бойовий потенціал, практично повністю втрачено наступальний потенціал", - продовжив Світан в ефірі Апостроф TV.

Полковник запасу ЗСУ запевнив, що наразі всі атакуючі дії ЗС РФ моментально припиняються українською авіацією, і на обох берегах Дніпра українська армія має можливість проводити контрнаступ для подальшої деокупації Херсонської області.

Підсумовуючи, Світан додав, що російські війська готуватимуться до можливої атаки наших військовослужбовців, але на перекиданні бойової техніки до лінії фронту може поставити хрест, оскільки артилерія точково працюватиме по позиціях ворога.

Також читайте матеріал "Апострофа": Російські сили затиснуті в вогневому котлі, їм нема чим відповісти - полковник ЗСУ