RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Може замінити гній на городі: дачникам розповіли про чудо-рослину для родючого ґрунту

Наприкінці літа досвідчені дачники починаються піклуватися про якість ґрунту, щоб у наступному сезоні отримати новий чудовий урожай. Зокрема, у серпні город починають засівати сидератами, які здатні творити справжні чудеса.

"Апостроф" розповідає про рослину, яка цілком може заменить гній.

Сидерати - це рослини, що вирощуються з метою подальшого закладення в ґрунт для поліпшення його структури, збагачення азотом та зменшення кількості бур'янів на ділянці. Якщо дачники займаються виключно рослинами, і не пов'язані з тваринництвом, їм часом непросто знайти органічні добрива. Щоб уникнути цього "ароматного" квесту, можна просто звернути увагу на одну рослину.

Так, фацелія здатна замінити гній і зробити ґрунт набагато родючішим. Серед її переваг - хороша переносимість холодів, тому дачники садять її одразу після того, як сходить сніг і до пізньої осені. За сезон цю рослину можна посадити кілька разів. Фацелія росте надзвичайно швидко, починає цвісти вже через 1,5 місяці після сходу. Як тільки вона зацвітає, настав час її скосити, дати подвялитися, а потім - закласти в ґрунт.

Посів цієї рослини дозволяє отримати куди більший урожай, причому навіть у тих місцях, де він не передбачався. Фацелія здатна врятувати ситуацію при ризикованому землеробстві, коли дачники чи фермери саджають все на свій страх і ризик, і можуть піти у серйозний мінус. Цей сидерат збільшує шанси того, що навіть не найдосвідченіші аграрії заберуть зі свого поля не лише ту кількість врожаю , яку посіяли, а й значно більше.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповів про те, коли треба сіяти сидерати, щоб відновити ґрунт та вижити шкідників.