Досвідчені землероби намагаються дати ґрунту більше, ніж узяти від нього, використовуючи як помічників рослини. Щоб відновити родючий шар ґрунту, наситити його корисними речовинами та покращити структуру, використовують такі рослини, як сидерати. Найчастіше як сидерати вирощують бобові та злакові рослини.
"Апостроф" розповідає, коли їх треба сіяти та що саме.
Приступати до сівби слід відразу після збирання раннього врожаю. Якщо це була картопля, то на її місці найкраще посадити білу гірчицю, жито та горох. Сходи скошують до настання холодів. Після чого ділянку переорюють з усім вмістом.
Якщо ґрунт потребує азоту, то сіяти треба бобові, якщо ґрунту потрібне поліпшення структури – сіють жито.
На глинистому ґрунті висаджують культури зі стрижневою будовою кореня.
Деякі землероби залишають сходи, доки вони не ляжуть від морозів. Після цього їх покривають соломою і залишають перепрівати, а навесні переорюють землю разом із соломою. При цьому орати або перекопувати землю радять тільки як добриво вноситься перегній або компост.
Раніше "Апостроф" розповів, як зберегти врожай капусти та знищити дрібних шкідників, які можуть занапастити культуру.