RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Коли і як правильно саджати полуницю, щоб отримати добрий урожай: поради городникам

Якщо ви хочете здивуватися врожайності полуниці, потрібно обов'язково правильно її посадити. Досвідчені дачники попереджають: якщо це зробити за всіма правилами, ягоди роздаватимете відрами всім сусідам, як кабачки в серпні.

"Апостроф" розповідає, як і коли правильно саджати полуницю, щоб про ваші ягоди складали легенди.

Звичайно ж, багато залежить від вибору саджанця. Він повинен мати три-чотири якісно розвинених листа, не дуже велику, але й не дуже маленьку кореневу систему. Потрібно добре розглянути саджанець, він повинен бути здоровим, без слідів захворювань.

Другий момент – правильний час для посадки. Класична пора – останній літній місяць. Але клімат змінився, тепла погода часто затримується до середини жовтня, тому ягоду можна садити і у вересні. Не слід боятися, але потрібно уважно стежити за прогнозами синоптиків.

Третій, не менш важливий момент – ґрунт. Полуниці потрібен родючий грунт. Перед посадкою варто внести на грядку компост або напівперепрілі листя з дерева. Вони стануть чудовим доповненням, особливо на щільних ґрунтах.

Лайфхак городників: якщо при перекопуванні або розпушуванні закласти в грунт подрібнені чорнобривці, це врятує врожай від нематоди та інших шкідників. Крім того, подрібнені квіточки можна вносити в лунку під час посадки, перемішавши їх із землею.

Далі справа за самою посадкою. Тут важливо дотримуватися трьох простих правил. Не можна заглиблювати точку зростання, не можна залишати коріння стирчати над землею, не можна загинати коріння - лунка повинна бути глибокою, щоб коріння могло розташуватися вертикально.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що потрібно зробити з полуницею з вересня до листопада.