RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Які документи потрібні непридатному для військової служби для виїзду з України: пояснення адвоката

Для виїзду за кордон особам, визнаним непридатними до військової служби та знятими з військового обліку, крім військового квитка, необхідна довідка військово-лікарської комісії.

Бідному клин, багатому дорога: економіст жорстко висловився про нове правило виїзду з України

Про це розповіла адвокат Анастасія Іванченко із посиланням на роз'яснення Державної прикордонної служби України.

У ч. 1 ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" говориться, що виїзд дозволено особам, знятим з військового обліку на підставі рішення ВВК про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку.

Водночас позначка у військовому квитку “знято з військового обліку” не є підтвердженням ні інвалідності, ні непридатності до військової служби у воєнний час за станом здоров'я. Таким чином, одного військового квитка недостатньо, додатково буде потрібна довідка ВЛК.

Зазначимо, що остаточне рішення на пунктах пропуску приймають прикордонники після вивчення всіх документів та з'ясування обставин.

Нагадаємо, з 8 серпня студенти, які навчаються за денною чи дуальною формою здобуття освіти в іноземних вишах, мають право виїхати з України для продовження навчання за наявності низки документів.