RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Нема сил для наступу: в ISW пояснили повільні темпи просування окупантів на Донбасі

Російське окупаційне військо нездатне отримати оперативний успіх із тактичних досягнень на Бахмутському й Авдіївському напрямках, зокрема, через зниження бойового потенціалу, чим вдало користуються ЗСУ.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

"Нездатність російських військ отримати вигоду з попередніх досягнень навколо Бахмута та Авдіївки є прикладом фундаментальнішої російської військової проблеми — продемонстрованої нездатності перевести тактичні досягнення в оперативні успіхи", - зазначили військові експерти.

Окупанти не змогли скористатися тактичними проривами на деяких ділянках фронту на сході України для маневрування в українських тилових районах чи розхитування значних частин українських оборонних ліній.

Завдяки повільному просуванні російських окупантів Збройні Сили України мають час для тактичного розмежування та відновлення обороноздатних позицій, проти яких ворог потім розпочинатиме нові атаки.

"Це допомагає пояснити надзвичайно повільні темпи просування Росії на сході України і переконливо свідчить у тому, що росіяни не зможуть зайняти набагато більше позицій найближчими місяцями", - наголосили в ISW.

Найімовірніше, ворог залишиться нездатним виділити достатньо ресурсів для будь-якої однієї наступальної операції, щоб відновити імпульс, необхідний для важливих територіальних досягнень, які б могли стати оперативним успіхом.

Крім того, окупаційне військо РФ потребує додаткових штурмових груп, військової техніки та морального духу, якого вкрай мало у ворога, для відновлення навіть обмежених територіальних досягнень з мізерними тактичними вигодами.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Бахмут і Авдіївку ворог взяти не може, тому росіяни задумали дещо інше на східному фронті. Полковник ЗСУ пояснив плани окупантів.