RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Як вирощувати огірки на балконі цілий рік: поради щодо посадки та догляду

Щоб ласувати смачними огірочками не лише в сезон, а круглий рік, можна спробувати виростити цей овоч на балконі.

Як це зробити, аби отримати плоди, розповідає "Наша хата".

Так, перший крок до успіху полягає у правильному виборі насіння. Необхідно підібрати скоростиглі сорти, невимогливі до освітлення, які дають невеликі плоди. Часто виробники прямо на пакетиках вказують, що сорти — балконні або для підвіконня. Далі насіння потрібно висадити і дочекатися перших паростків.

Південна або південно-східна сторона буде ідеальною для міні-городика. Якщо балкон північний, то над контейнером з овочами краще підвісити фітолампу. Температура повітря у приміщенні повинна становити 18-20 градусів.

Хорошим ґрунтом для вирощування огірків вважається такий:

  • 1 частка торфу,
  • 1 частка перегною,
  • 1 частка дернової землі,
  • 1 частка тирси (деревних),
  • 1 частка вермикуліту (спушує грунт)

Грунт перед використанням необхідно збагатити. На відро субстрату потрібно дати (на вибір): 10 г нітрофоски + 5 г карбаміду або 50 г деревної золи. На 1 дорослий кущ потрібно від 5 до 10 літрів грунту.

Приблизно через місяць після посіву, паростки уже можна "переселяти" у великий контейнер. Перед пересадкою ґрунт можна пролити окропом, таким чином зменшиться ймовірність поселення в ньому патогенних грибків і небезпечних бактерій.

Перший тиждень життя в контейнері необхідно часто поливати огірки, вносити добриво. На 10 день можна зробити опору з дерева або дроту, за яку пізніше можна буде підв'язувати кущики. На ніч, коли холодно, кущі можна на ніч накривати агроволокном.

Раніше ми писали, як правильно зберігати огірки, щоб вони довше залишалися свіжими.