RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Плоди розвиваються кривими або м'якими: дачникам розповіли про простий спосіб урятувати врожай огірків

Дачники мають чимало турбот зі своїми овочами на грядках. Одні з популярних проблем - пожовтіння огірків, їхня в'ялість і крива форма, а також опадіння зав'язі.

Про те, як уникнути проблем з огірками, розповіли досвідчені городники з "Моя дача. Сад і город".

Часто трапляється, що листя огірків зелене і загалом виглядає здоровим, тому що підживлене азотом, калієм. Водночас зав'язі опадають - це сигнал рослини про нестачу бору. У такому разі потрібно підгодувати огірки настоєм:

  • 2 г борної кислоти;
  • 2 г бурштинової кислоти;
  • 10 мл рідкого, натурального біогумусу.

У гарячій воді треба розчинити борну кислоту, а бурштинову залити теплою водою в окремій банці. Потім змішати ці рідини, додати біогумус і достатню кількість води (до 10 літрів), після чого обприскати огіркове бадилля цим настоєм.

Також городники можуть спостерігати, що у їхніх огірків опадає зав'язь, листя стає темним і дрібним, а старе листя буріє на краях. У такий спосіб рослина каже про нестачу фосфору. Експерти рекомендують полити огірки розчином суперфосфату: 5 столових ложок суперфосфату залити гарячою водою, залишити на ніч, а вранці додати до 10 літрів води.

Якщо ж огірки ростуть викривленими, то вони страждають від недостатньої кількості вологи. А коли плоди м'які і з перетяжками - мало світла, нерівномірний полив, висока температура повітря і низька вологість.

Крім того, дачники помічають, що батоги огірків тонкі зі світлим листям та слабкими плодами загостреними до низу - це очевидна ознака нестачі азоту. Підживити рослину можна так: 3 столові ложки без верху аміачної селітри на 10 літрів води в полив. ⠀

І наостанок, недостаток калію можна визначити, якщо огірки загострені біля плодоніжки, а їхнє листя на краях з сухою облямівкою. Тоді потрібно підгодувати рослину: 3 столові ложки калійної солі на 10 літрів води в полив.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як доглядати огірки в серпні, щоб восени зібрати відмінний врожай.