RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Після цього Путін може "піти": названо найприйнятніший для Заходу сценарій завершення війни

Для Заходу найбільш прийнятним сценарієм завершення повномасштабної війни, яку Росія веде в Україні, є вихід України на позиції 24 лютого 2022 року. Ймовірно, такий варіант був узгоджений із Києвом.

Таку думку висловив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак, пише "Главред".

У цьому випадку можлива капітуляція президента РФ Володимира Путіна з подальшим його усуненням від влади. Новий глава Росії, з великою ймовірністю, шукатиме компроміси, і тоді виникне можливість переговорів щодо Криму та Донбасу.

"Версія виходу України на позиції 24 лютого 2022 року – це найбільш прийнятний для Заходу сценарій. Про це, нагадаю, після засідання у рамках Рамштайну-3 говорив Борис Джонсон, на той момент прем'єр-міністр Великобританії. І те, що він про це говорив і вважав вирішення питання можливим до кінця року, вказує на те, що подібний варіант обговорювався та був узгоджений", - зазначив Бадрак.

Він додав, що вихід на позиції 24 лютого є добрим і серйозним результатом для України, фактично, це капітуляція Путіна. За такого розвитку подій його або швидко знищать, або усунуть від влади.

Як писав "Апостроф", раніше почесний професор військових досліджень у Королівському коледжі Лондона Лоуренс Фрідман назвав фатальну помилку Путіна в Україні.