RU  UA

Хоче "заморозити" війну в Україні та зберегти владу: як Путін потрапив у неприємну ситуацію

Країна-терорист Росія веде повномасштабну війну проти України вже півроку, у результаті чого російське окупаційне військо виснажене й потребує ресурсів, яких Путін не може знайти, тому він відчайдушно намагається "заморозити" бойові дії.

Про це полковник запасу СБУ Михайло Притула розповів в етері АпострофTV.

Росії не вдається знайти достатньо ресурсів для продовження широкомасштабного наступу та досягнення хоча б якихось оперативних цілей. У зв'язку зі складною ситуацією Путін поширює меседжі про переговори, припинення вогню й "угоди".

"Путін зараз в неприємній ситуації, коли його дії треба буде пояснювати власному народові. Навіщо ця війна, за що, втрати і так далі. І цей час наближається. Ситуація досить неприємна для нього – йому треба знайти якийсь ресурс, щоб кинути його в бій, або відтягнути ситуацію на тривалий час. Але в нього немає нового ресурсу майже ніякого. Тому в нього виникають спроби заморозити конфлікт. Всі це прекрасно розуміють і ніхто в Україні та на Заході допомагати в цьому Путіну не буде", - сказав Притула.

Російське окупаційне військо уповільнюється для перегрупування сил і добору мобілізаційного ресурсу, але для цього потрібно чимало часу, якого РФ не має, зокрема, через санкційний тиск.

ому він (Путін, - ред.) намагається уповільнити, що йому допоможе перегрупувати сили, десь набрати ще мобілізаційний ресурс, де підростає "свіже м’ясо", яке не знає справжньої історії. І цих людей він хоче використати у війні проти України. Тому йде прихована мобілізація. Їм потрібен час, щоб зберегти владу. На це потрібен час і сповільнення. А часу у них немає, бо економіка тисне. Але на економіку вони не зважають, бо для того, щоб це розуміти – потрібен мозок", - пояснив військовий експерт.

Зараз у країні-терористі Росії поширена практика формування так званих добровольчих загонів, яких без належної підготовки кидають одразу в зону бойових дій.

"Це якісь люди, які вміють використовувати стару радянську техніку, хочуть згадати молодість і так далі.Таких охочих буде збільшуватись, бо через санкції буде безробіття і люди йтимуть за грошима. Але й грошей їм не дадуть – бо головне заманити, кинути на передову в бій. А скільки такі проживуть – російське керівництво не хвилює", - резюмував Притула.

Читайте також матеріал "Апострофа": Доля собача або "слава" козача: кого в Росії набирають в добровольці