RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Де в Україні не буде очного навчання у школах: названо два великі міста

1 вересня 2022 року діти найбільших міст Дніпропетровської області не підуть до школи через небезпеку воєнних дій. Учні будуть переведені на дистанційну форму навчання.

Про таке рішення розповів очільник голова Дніпропетровської облради, заступник керівника ради оборони області Микола Лукашук, пише Укрінформ.

За його словами, йдеться, зокрема, про міста Дніпро та Кривий Ріг.

"У Кривому Розі і Дніпрі, а це два великі міста, в яких проживає майже два мільйони людей, вже прийняте рішення про дистанційне навчання", - зазначив посадовець.

Таке рішення пояснюють тим, що в цих містах щодня лунає до 10 повітряних тривог, спускання кожного разу в укриття заважатиме нормальному навчанню. До всього - не всі шкільні укриття облаштовані усім необхідним (бездротовий інтернет, біотуалети).

Очікується, що до кінця тижня з форматом навчання визначаться всі громади області. Відомо, що у Кам'янському навчання буде очним.

До шкіл Дніпропетровщини записано близько 11 тисяч дітей-переселенців.

Раніше повідомлялося, що з 1 вересня в Україні діти точно не підуть до школи через воєнні дії у таких містах: Харків, Миколаїв, Херсон, Енергодар та на Волині. А у Києві очне навчання розпочнеться лише у тих школах, де у кроковій доступності є укриття на випадок повітряної тривоги.