RU  UA

Референдумів не буде: нардеп пояснив подальші дії росіян в Україні

На тимчасово окупованих територіях немає ознак підготовки до псевдореферендумів, які могли бути заплановані на 11 вересня. Це говорить про те, що, незважаючи на всі обіцянки, росія не збирається відмовлятися від ідеї захоплення всієї України.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив народний депутат України від фракції "Слуга народу" Олег Дунда.

"З моєї точки зору, це свідчить про те, що росія, російська імперія не планує зупинятися на тих кордонах окупації, які є на сьогоднішній день. Вона хоче просуватися далі. Як мінімум, повністю загарбати Херсонську, Миколаївську, Запорізьку й Донецьку області. Лише після того, можливо, залежно від того, яка буде політична ситуація в Європі, вже будуть проводити референдум. На сьогоднішній день вони вважають це недоцільним", - пояснив Дунда.

За словами нардепа, росіянам нічого не заважає привезти на захоплені території масовку, яка створить потрібну картинку для телебачення.

"Чи зможуть вони його провести? А що їм у Криму заважало провести? Ну завезуть масовку з Криму, яка на камери покаже якусь масовість або що люди стоять до дільниць. Взагалі нікого, крім тих журналістів, які їм потрібні, які їм підконтрольні, які виконують ті завдання, які їм надаються, там не існує. Тобто вони покажуть ту картинку, яка їм необхідна. Ще раз кажу: те, що вони зараз не проводять референдум, не хочуть проводити референдум, говорить лише про те, що вони не планують на цьому зупинятися, що б вони там не казали про те, що вони хочуть робити перемовини, перемир'я тощо. Вони планують і в подальшому загарбувати Україну", - наголосив Дунда.