RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна закупила потрібні препарати на випадок аварії на ЗАЕС - МОЗ

Міністерство охорони здоров'я має необхідні медпрепарати для захисту щитоподібної залози від радіації на випадок аварії на Запорізькій атомній станції, яку продовжують обстрілювати російські окупанти. Проведено відповідні закупівлі.

Про це сповістив очільник МОЗ Віктор Ляшко під час "Телемарафону".

За його словами, усі лікарні, які розташовані у потенційній зоні впливу, забезпечені необхідними медикаментами.

"Держава закупила в достатній кількості препарати, які дозволять нам захистити щитоподібну залозу, щоб радіаційний йод не мав негативного впливу, і вони будуть видані тоді, коли потрібно", - наголосив він.

Окрім того, на обласних складах Міністерства в запасах - достатня кількість препарату.

Міністр попросив українців не скуповувати панічно йодовмісні препарати, адже МОЗ закупив препарат у такому дозуванні, яке рекомендують вчені.

"Там буде достатньо однієї пігулки на першому етапі. Це все є. Але наразі, якщо воно не роздається людям, то виключно з тієї причини, що нема потреби, або з причини, щоб люди з переляку не випили його з профілактичною метою. Бо ліки - не цукерки, їх треба вживати тоді, коли потрібно, коли призначає лікар", - додав він.

Нагадаємо, що раніше в Запорізькій області на випадок аварії на ЗАЕС через обстріл станції російськими військовими - влада відпрацювала плани евакуації населення.