RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Візит МАГАТЕ на ЗАЕС може відбутися найближчим часом: озвучено дату

Візит інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку атомну електростанцію може відбутися 29 серпня.

Про це пише видання The Wall Street Journal, посилаючись на двох учасників переговорів.

Зазначається, що зараз тривають приготування місії МАГАТЕ до відвідування АЕС на початку наступного тижня.

На атомну станцію мають намір доставити життєво важливі матеріали та обладнання: запасні частини, прилади вимірювання радіаційного випромінювання.

ЗАЕС потерпає від нових пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів, через що 25 серпня вперше в історії станцію зовсім відключили від енергомережі. У зв'язку з пожежами на золовідвалах Запорізької ТЕС двічі вимикалась остання лінія зв'язку з енергосистемою. Увечері підключення вдалося поновити.

У МАГАТЕ раніше заявляли, що Україна поінформувала про те, що відновлені обстріли РФ завдали додаткових збитків у районі ЗАЕС. Через серйозні ризики ядерної безпеки виникла гостра необхідність направлення експертної місії.

Раніше ми писали, що російські окупанти можуть допустити представників МАГАТЕ на Запорізьку АЕС, але до того там буде все підчищено.

Як повідомлялося, на випадок аварії на ЗАЕС через обстріл станції російськими військовими - запорізька влада відпрацювала плани евакуації населення.