RU  UA

Візит МАГАТЕ на ЗАЕС: на які дії піде Росія

Російські окупанти допустять представників МАГАТЕ на Запорізьку АЕС. Проте перед цим вони приберуть звідси всю військову техніку, яка там знаходиться вже кілька місяців.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив народний депутат від фракції "Слуга народу" Олег Дунда.

"Скоріше за все, їх туди пустять. Там буде все підчищено. Після того, як вони поїдуть, туди знову все повернуть. Що, росіяни вперше так роблять? Нічого нового", - зазначив Дунда.

Утім таку тактику росіяни не можуть застосувати щодо Оленівки, де окупанти вбили українських військовополонених.

"В Оленівку вони не можуть пустити, бо там все розвалено. Там або треба тракторами й бульдозерами все це зрівняти з землею, але тоді постане питання, навіщо вони це зробили, або взагалі туди нікого не пускати. Бо кожен експерт одразу побачить, що там відбулося. Я одразу сказав, що нікого з українських експертів, з європейських експертів, якщо вони не є на контракті з Москвою, туди не допустять", - пояснив депутат.

За словами Дунди, це така ж історія, як і з аварією літака Качинського під Смоленськом.

"Качинський і вся політична еліта тоді загинули. До цього часу, вже більше 10 років, росіяни не повертають уламки цього літака до Польщі, щоб вони не провели експертизу. Це говорить про те, що в них уже більше 10 років іде слідство", - нагадав нардеп.