RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Хохли в їжу плюють": у Росії п'яний окупант зі зброєю тероризував українок із дітьми

У Смоленській області контрактник з трьома земляками, який повернувся з війни, здійснили озброєний нічний наліт на санаторій, де живуть українські біженці.

Росіян переконали, що українці - це шкідники, яких потрібно знищити - психолог-криміналіст

Про це пише російське видання “Верстка”.

Четверо мешканців смоленського селища, розташованого поряд із пунктом тимчасового розміщення українських біженців, протягом години тероризували жінок із дітьми. П'яні росіяни погрожували вогнепальною зброєю та вимагали вивести чоловіків, які приїхали з Чернігова та Києва.

Грабіжники пішли, коли дізналися, що чоловіків із зазначених регіонів там не було. Місцеві жителі розповіли журналістам, що у нападі на ПВР брали участь Григорій Умалатов, Роман Ковальов та раніше засуджений за побої 26-річний Микита Гордєєв.

Також серед учасників нальоту опинився 25-річний старший лейтенант Таманської дивізії Михайло Горєлов, який нещодавно повернувся у відпустку з України. Військовослужбовець зізнався журналістам, що потребував психологічної допомоги після участі у боях і що він "не пишається тим, що вбивав людей".

Приводом для нападу стала заздрість місцевих жителів до українців, які нібито отримують виплати з російського бюджету та чутки, що ходять у селищі про “неправильну” поведінку біженців. Так, кажуть, що "хохли в їжу плюють" та "кухарів б'ють".

Раніше ми писали, що росіяни депортували харків'янку Любов Бобро та трьох її дітей у важкодоступну глибинку у Сибіру, яка знаходиться за 2 376 кілометрів від Харкова.