RU  UA

Не лише літаки: як Україна буде переходити на новітню авіацію

Перехід України на більш сучасні зразки бойової авіації означатиме не лише закупівлю нового устаткування, а й навчання наших льотчиків фактично з нуля. Основна допомога, яка може надходити від наших союзників в плані повітряної зброї, буде стосуватися не самих літаків, а підготовки персоналу.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Михайло Жирохов.

"Будь-яка повітряна зброя, яку зараз будуть надавати або взагалі можуть надати наші західні союзники, – це, перш за все, не про літаки, а про підготовку наших льотчиків, про підготовку нашого технічного персоналу, а також закупівлю буквально всього, починаючи з озброєння і закінчуючи наземним технічним транспортом, який необхідний. До цього в Україні на озброєнні були тільки радянські зразки. Це значить, що нам буде потрібно все купувати наново", - пояснив Жирохов.

Крім того, доведеться починати з нуля підготовку наших льотчиків.

"Те, що зараз говориться про те, що наші льотчики зможуть опанувати F-16, F-15 або Gripen, це так. Там є деякі елементи, які можна засвоїти. Але використовувати їх у бойових умовах можливо тільки за наявності багатьох годин нальоту", - наголосив експерт.