RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Сильні молитви на Горіховий Спас про допомогу та прощення гріхів

29 серпня православні християни відзначають велике свято - Горіховий, або Нерукотворний, Спас. Цього дня віряни несуть до цекрви горіхи, мед, домашню випічку і моляться про благословення, прощення гріхів.

"Апостроф" зібрав сильні молитви на Горіховий Спас, які треба проголошувати щиро і з добрими помислами.

Молитва на Горіховий Спас Животворящому Хресту Господньому

Захисти мене, Господи, силою Чесного і Животворящого твого Хреста, і збережи мене від усякого зла. Ослаб, прости, прости, Боже, гріхи наші, вільні і невільні як в слові і в справі, як у веденні і не в веденні, як у дні і в нощи, як в розумі і в думці: все нам прости, як благ і чоловіколюбець.

Ненавидять і ображають нас, прости, Господи Чоловіколюбче. Благочинним благотвори. Братам і рідним нашим даруй яко ж до спасіння прохання і життя вічне. Немічним тілом відвідай і зцілення даруй. Сущим на морі управи.

Пом'яни, Господи, нас, смиренних і грішних, і недостойних рабів Твоїх, і просвіти наш розум світлом розуму Твого, і настави нас на стежку заповідей Твоїх, молитвами Пречистої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії і всіх Твоїх святих: яко благословенний єси На віки віків. Амінь.

Ікона Спаса Нерукотворного, яка розташована в Харківській єпархії і вважається чудотворноюФото: Вікіпедія

Молитва на Горіховий Спас про благословення і прощення гріхів

Владико Господи Святий, y вишніх живеш і всевидячим твоїм оком споглядаєш на все творіння! Тобі прив'язується душі і тіла, тобі молимося, Святе Святих, простри руку Твою невидиму і благослови всіх нас, і прости нам будь-який гріх вільне і мимовільне, словом чи ділом скоєне.

Даруй нам, Господи, розчулення, даруй сльози смирення душі на очищення від багатьох гріхів наших, даруй волю Твою милість світу твоєму і нам, негідним рабом Твоїм, бо благословенно і прославлено є ім'я твоє нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва на Спас Нерукотворний

Про Преблагий Господи Ісусе Христе, Боже наш!

Ти древле людського єства твого особі пресвятою водою омивши і убрусом отер, чудесне оне на тому ж убрусе изобразити і Едесскому князю на зцілення недуги його послати благоволив єси. Се і ми нині, грішні раби Твої, душевними і тілесними недуги нашими одержимі, обличчя Твого, Господи, шукаємо і з Давидом у смиренні душ наших кличемо: не відверни обличчя Твого від нас, і ухилися гнівом від рабів твоїх, Помічник нам буди, не відкинь нас і не покинь нас.

Про Всемилостивий Господи, Спасителю наш! Уяви Сам собі в душах наших, так у святині і правді жітельствуеші, будемо сини твої і спадкоємиці Царства Твого, і тако тобі, Премилостивого Бога, нашого, купно з безначальним Отцем твоїм і Пресвятим Духом, славити не перестанемо на віки віків. Амінь.

Раніше "Апостроф" писав, що прийнято святити на Спас Нерукотворний та що заборонено робити на свято.