RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Німеччина змінила правила перебування біженців: що буде нового для українців із 1 вересня

Із 1 вересня 2022 року у Німеччині зміняться правила перебування для українських громадян, які знайшли порятунок від війни в цій країні.

Про це повідомляє видання Кp.ua.

Зазначається, що з вересня почнуть вести облік часу перебування у Німеччині українців. Будуть враховувати всі дні перебування, починаючи з 24 лютого цього року.

Ті громадяни, які перебуватимуть більше 90 днів на території Німеччини, повинні набути статусу тимчасового захисту. Якщо перебування перевищуватиме тримісячний термін без реєстрації тимчасового захисту - муситимуть залишити її межі на 90 днів.

Норми поширюватимуться і на громадян, які приїдуть у Німеччину після 1 вересня. Легальне перебування без реєстрації становитиме 90 днів.

Реєстрація для українців буде відкрита упродовж усього часу війни. З вересня німецькі консульські установи надаватимуть послуги громадянам України в режимі живої черги.

Раніше повідомлялося, що українські біженці, які на тлі війни виїжджали за кордон, при поверненні додому, можуть отримати фінансову допомогу в рамках програми підтримки Vidnova Fellowship.