RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Якою зброєю окупанти тероризують Миколаїв: мер назвав системи ворога

Росіяни використовують системи С-300, перероблені для стрілянини по наземних цілях, для ударів по Миколаєву. Вже стала звичною хибна практика окупантів обстрілу місцевих шкіл.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич.

“Загалом, більшість снарядів, що летять по Миколаєву, – це системи С-300, які перероблені, щоб стріляти по наземних цілях. Це останнім часом. Раніше ми отримували велику кількість снарядів від РСЗВ. Шрапнель, касетні снаряди, які мають на меті вбивати людей. Нині руйнація будинків та інфраструктури. Використовують С-300, стріляють по об'єктах інфраструктури. Просто гатять повсюди”, – сказав він.

Також мер розповів про цинічну практику окупантів обстрілів миколаївських шкіл. Попередньо вони попереджають про це у своїх телеграм-каналах міністерства оборони Росії, ТАРС. Говорять про те, що в такій школі знаходиться бронетехніка і т.д. Потім вони обстрілюють навчальний заклад, а заявляють, що знищили якусь техніку та військових.

“Ми миколаївців просимо не викладати відео одразу після обстрілів, проте, на жаль, вони це роблять. Ми бачимо, що жодних військових машин, людей чи рятувальників, які б витягували з-під уламків військових – чи трупи, чи врятованих людей – немає. Просто руїни стоять, і там немає постраждалих. Але вони продовжують це робити”, – підсумував Сенкевич.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Росіяни обстрілюють Миколаїв такими снарядами, щоб вбивати більше людей – мер міста