RU  UA

Наступ на Херсонщині: скільки людей в окупантів та які сили потрібні ЗСУ

Окупанти підготувалися до контрнаступу ЗСУ в Херсонській області, їх угрупування там налічує близько 30 тисяч осіб. Для успішного наступу українцям потрібно у чотири-п'ять разів більше сил.

Таку думку висловив радник МВС у 2014-2021 роках Валерій Поцелуйко в ефірі Апостроф ТБ.

За його словами, за останній місяць ЗСУ за допомогою HIMARS досить сильно зруйнували логістику окупантів: вони втратили нормальне сполучення між лівим та правим берегом на Херсонщині.

"Якщо буде наступ ЗСУ, того боєкомплекту, який мають окупанти на правобережжі, їм надовго не вистачить. А спроби переправити поромами знищуватимуться ЗСУ. Але поромами багато й не перевезеш", - зазначив Поцелуйко.

У той же час, за його словами, окупанти готувалися до оборони на херсонському напрямку та стягнули туди угруповання близько 30 тисяч людей.

"І для наступу ЗСУ потрібно в чотири або п'ять разів більше сил. Тому говорити про прорив усієї першої лінії оборони наразі не варто", - наголосив Поцелуйко.

Прокоментував він і ситуацію на запорізькому напрямку, який перебуває під постійним обстрілом окупантів, росіяни також обстрілюють ЗАЕС.

"Ключовим напрямком для наступу окупантів, швидше за все, буде саме Запоріжжя. Тому що на Херсонщині вони зібралися оборонятися. Але на мою думку окупанти зібралися шантажувати підривом ЗАЕС саме для того, щоб Україна здала саме Запоріжжя. Іншого сенсу у всьому цьому я не бачу. Але це тільки моя думка", - резюмував він.

Як писав "Апостроф", журналіст із Херсона Костянтин Риженко вважає, що з Херсона російська армія може піти за середніх втрат, а ось за Нову Каховку вони триматимуться до останнього, бо це – вода до Криму.