RU  UA

Ворота води до Криму: названо місто, за яке росіяни битимуться до останнього солдата

29 серпня ЗСУ прорвали першу лінію оборони російського окупантів у Херсонській області та розпочали контрнаступальні дії з багатьох напрямків на півдні України. З Херсона російська армія може піти за середніх втрат, а ось за Нову Каховку вони триматимуться до останнього, бо це - вода в Крим.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив журналіст із Херсона Костянтин Риженко.

"Я думаю, що їх Херсону вони досить впевнено можуть піти за середніх втрат, а ось за Нову Каховку вони триматимуться до останнього, бо це вода в Крим, і це мінімальна перемога, яку вони хочуть за собою закріпити. Якщо спочатку вони планували з'єднати "ДНР", "ЛНР", Росію та Придністров'я - це був їх план максимум - то вода в Крим, без якої він загинався, і яка щодня забирає мільйони доларів - це те, без чого не може Крим", - пояснив він.

Журналіст нагадав, що протягом усієї окупації Криму всі аналітики говорили, що без води Крим "загнеться" через 8-10 років.

"Цей час вже настав. Якщо не буде води до Криму, він просто стає фактично марним. Тому Нова Каховка – це ворота води до Криму, і там вони будуть просто до останнього солдата стояти", - резюмував Риженко.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": З Херсона росіяни підуть, для них дуже важливе інше місто на Дніпрі – місцевий журналіст.