RU  UA

Паніка і сумніви: в Росії б'ються в конвульсіях через наступ ЗСУ на півдні України

Збройні сили України пішли у контрнаступ на багатьох напрямках на півдні нашої країни – українські військові пробили першу лінію оборони російських військ на Херсонському напрямку. Одночасно з радісними анонсами та новинами від українських ЗМІ загули і російські пропагандисти.

Подробиці - у сюжеті Апостроф TV.

Усі рупори кремля поділилися на два табори: панікерів та скептиків. Першим запанікував терорист Гіркін, який відомий українцям своїми песимістичними заявами стосовно російської армії.

"На Херсонському фронті противник за ніч знов обстріляв "хаймерсами" греблю Новокаховської ГЕС та об'єкти в Херсоні. Зазначені неодноразові обстріли "пакетами" цих ракет наших передових лінійних частин. Як зазначають кореспонденти, – "мабуть, ракет багато – не заощаджують, уже і по піхоті б'ють", - написав він у телеграм-каналі.

Далі ж естафету перейняв рашистський телеграм-канал RUSVARG, заявивши тривожну інформацію про те, що йдуть важкі бої та обстріли по всій лінії фронту.

Тим часом росЗМІ "РІА Новості" повідомило, що у Новій Каховці оголосили термінову евакуацію. Це ще більше підігріло градус напруги в росіян.

"Там нічого не в штатному режимі. У Новій Каховці евакуація, всі по підвалах сидять. Є небезпека руйнування греблі, а це, щоб ви розуміли, змиє Херсонську область, якщо не більше. Плюс до всього, вийде з ладу система охолодження реакторів на ЗАЕС", - пишуть у телеграмі.

Утім, скептиків було більше. Як і завжди, пропагандисти почали все заперечувати, як-от так званий очільник анексованого Криму Сергій Аксьонов.

"Черговий фейк української пропаганди, який з готовністю підходпили на Заході: українські бойовики нібито почали наступ на південному напрямку. Це такий само інформаційний вкид, як і всі попередні: як і віртуальні "атаки" Кримського мосту, які диванні війська київського режиму проводили вже не раз", - заявив він.

Подібну думку висловив і російський псевдорепортер Руденко, заявивши, що українці брешуть, бо, мовляв, треба видати народу хоч якусь інформацію. А щоб стадо росіян повірило в цю маячню, туди відправили воєнкора-пропагандиста Романа Сапонькова.

"Ми знаходимося під Давидовим Бродом, майже на в'їзді в місто. Ви можете чути, що тут повна тиша. Ну як тиша, працює артилерія, щось вдалині димиться. Как мінімум, територія знаходиться під російським контролем", - наголосив він.

Варто відзначити, що українська сторона заявила, що контрнаступ – тривалий процес. Це також не залишилося без уваги російської пропагандистки Юлії Вітязєвої.

"Розходимося. "Контрнаступ" на Херсон буде "не швидким", у зв'язку з чим українців просять не розчаровуватися завчасно. Однак фонтан перемог, що буквально залив салом всі соцмережі, не скасовує постійний обстрілів Херсону й області з боку України", - видала вона.

Та поки російські пропагандисти б'ються у конвульсіях, доводячи, що ніякого контрнаступу немає, українські бійці публікують відеодокази того, що окупанти тікають з Херсонщини, залишаючи свою зброю.