RU  UA

Відхід окупантів із Херсона: екс-співробітник СБУ пояснив "карти" ворога

Російське окупаційне військо може зробити "жест доброї волі" й втекти з Херсону, якщо Збройні Сили України продовжать тиснути на ворога. Ще одна причина ймовірної втечі росіян - частина окупантів опинилася в пастці на правому березі Херсонщини.

Про це військовий експерт Українського інституту майбутнього, співробітник СБУ (2004–2015) Іван Ступак розповів в етері Апостроф TV.

Російські окупанти відчувають, що потрапили у вкрай складне становще в Херсонській області внаслідок ефективних дій ЗСУ, і можуть зробити "жест доброї волі", вигадуючи, що Херсон їм уже не потрібен, адже там живуть невдячні люди, яких не варто "асвабаждать".

"Що стосується Херсону, то є варіант що росіяни його залишать. За умови постійного тиску з боку ЗСУ, коли частина військ залишилась відрізаними на правому березі Дніпра, то росіяни можуть розіграти карту, що не дуже їм і потрібен Херсон, бо там ворожі люди, і так далі, що населення невдячне, і взагалі їм не треба допомагати, тому ми йдемо з Херсону", - пояснив експерт.

Крім того, окупаційне військо країни-терориста РФ відчуває гостру нестачу живої сили, у результаті чого намагається ввести в Україну так званий новостворений 3-й армійський корпус і збільшити чисельність ЗС РФ. Однак до російського війська йдуть лише ті, хто не зміг "відмазатися", або кому потрібні гроші.

тосовно 3-го АК та указ Путіна про збільшення військових сил. Окрім цього, ще буде осінній призов. Тому вони можуть зібрати якусь досить велику кількість людей. Але сам 3 АК укомплектований менше, ніж на половину. А в самій Росії матері призовників та й вони самі вже масово шукають виходи, як відкосити від призову – хабарі, каліцтва, тощо. Тобто ніхто не хоче йти воювати. Весняний призов в Росії був провалений, і на осінній чекає така ж доля. Тому основний контингент – це ув'язнені, якісь безробітні, яких набирають за гроші у найвіддаленіших куточках РФ", - зазначив Ступак.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія перекидає в Україну "свіжий" армійський корпус - свій останній резерв.