RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

РФ перекидає в Україну "свіжий" армійський корпус: фото

Керівництво ЗС РФ перекидає на окуповану частину України 3-й армійський корпус, формування якого проходило у кількох російських містах.

Про це повідомляє розслідувальна група Conflict Intelligence Team.

Волонтери організації останнім часом зафіксували кілька фактів перекидання військової техніки через залізницю. Йдеться про зенітно-ракетний комплекс "Бук-М1" та танки Т-80БВ та Т-90М.

"Згідно з базою даних РЖД, обидва склади прямують з Муліно Нижегородської області на залізничну станцію Неклинівка Ростовської області біля кордону з Донецькою областю України. З Муліно вони вийшли 22 і 24 серпня відповідно, що приблизно відповідають часу відправлення сформованого там 3 армійського корпусу, який називав український аналітик Костянтин Машовець і підтверджували наші джерела", - йдеться у повідомленні CIT Team.

За даними джерел розслідувачів, 3-й армійський корпус добре укомплектований технікою, хоча найманці не відрізняються бойовим духом, дисципліною та прагненням опанувати видане їм озброєння. CIT Team також не може точно назвати, у якому населеному пункті дислокується командний пункт новоствореного формування.

Оскільки кінцевим пунктом ешелонів військової техніки вказано Неклинівку Ростовської області, розслідувачі припускають, що військову техніку відправили для участі у бойових діях на Донецькому та Запорізькому напрямках.

Раніше ми показували, як виглядає Антонівський міст у Херсоні після чергових ударів ЗСУ.