RU  UA

Ворога в Херсоні знищують з двох боків: як окупанти опинилися між молотом та ковадлом

Російські окупанти та колаборанти опинилися в складному становищі на Херсонщині, де їх знищують і Збройні Сили України, і місцеві партизани, й українські спецслужби. Водночас ворог намагається відбиватися, знищуючи муляжі систем HIMARS.

Про це військовий експерт Українського інституту майбутнього, співробітник СБУ (2004–2015) Іван Ступак розповів в ефірі Апостроф TV.

Партизанський рух в Херсоні не вщує з першого дня окупації регіону, а зараз він особливо активізувався. Разом з партизанами "всередині" окупованих територій працюють і українські спецслужби, через що страждають окупанти й колаборанти. А "ззовні" полювання на ворога ведуть ЗСУ.

"Партизанський рух в Херсоні робить становище росіян та колаборантів нестерпним. Росіяни опинилися між молотом та ковадлом. Зовні – ЗСУ, а зсередини – наші спецслужби та партизани. Їх знищують з двох сторін, і сховатися ніде. Тому вони втікають у Крим. Їм здається, що там безпечно", - пояснив Ступак.

Російські окупанти вважають, що зможуть втекти через Керченську протоку до того часу, як ЗСУ почнуть деокупацію Криму.

Однак росіяни мають на меті не тільки зберегти життя за допомогою втечі, а ще й хочуть знищити HIMARS. Російські пропагандисти розповідають про неймовірну кількість знищених систем HIMARS та іншого озброєння ЗСУ, але правда в тому, що російські окупанти витрачають дороговартісні боєприпаси на муляжі.

"Тактика з муляжами HIMARS, на яку ворог витрачає боєприпаси – вона не нова. Цю тактику активно використовували британці та американці, щоб ввести в оману гітлерівські війська. Росіяни теж використовують надувні С300. Тому цим виправдані повідомлення Конашенкова про знищення чисельної кількості хаймарсів, гаубиць і так далі", - сказав експерт.

За словами Ступака, українські військові мають чимало секретів, як виявляти та знищувати ворога. Після перемоги в повномасштабній війни хтось обов'язково напише підручники з тактики та оновлення техніки, а українських захисників запрошуватимуть у різні країни, аби вони поділилися своїм досвідом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, за яких умов російські окупанти залишать Херсон.