RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Перехоплення стратегічної ініціативи: експерт озвучив прогноз щодо ситуації на півдні України

Збройні сили України пішли у контрнаступ за багатьма напрямками на півдні, ситуація виглядає обнадійливо.

Про це директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський заявив у ефірі Апостроф TV.

Разом із тим, експерт каже, що зараз почалася лише перша фаза контрнаступу, тобто підготовка всіх умов для того, щоб цей контрнаступ відбувся та був успішним.

"Підготовка до цього полягає в тому, щоби виявити слабкі місця в обороні противника, руйнувати його тил, нанести удари по мережам комунікацій і командним пунктам, зруйнувати його логістику і унеможливити постачання боєприпасів, продовольства, інших матеріальних засобів і зрештою деморалізувати сили і ослабити їх здатність і готовність до оборони", - розповів Сунгуровський.

Він зазначив, що плани Генштабу про те, в якій формі буде цей контрнаступ – оточення чи витіснення цих військ, не слід озвучувати.

"Але він відбудеться, і, більше того, цей підготовчий період залежить від двох основних факторів – посилення нашого наступального потенціалу, і це залежить лише від нас и наших зарубіжних партнерів, і послаблення оборонного потенціалу росії. А цей оборонний потенціал, знову таки, ослаблюємо ми самі, наші збройні сили. І коли ситуація залежить переважно від однієї сторони, то це й називається перехопленням стратегічної ініціативи. І це дуже важливо, оскільки перетворює цей процес на незворотній", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше Сунгуровський також розповів про ідеальний сценарій руйнування Кримського мосту.