RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Бойовий дух упав, дисципліна на нулі: британська розвідка назвала проблеми армії Путіна в Україні

Кремлівський диктатор Володимир Путін, який розв'язав повномасштабну війну в Україні, стикається з моральною кризою у військах та проблемами з дисципліною через низьку заробітну плату.

Про це свідчать дані міністерства оборони Великобританії, якими вони поділились у Twitter.

Представник Міноборони Британії сказав: "Російські сили продовжують страждати від проблем з моральним духом та дисципліною в Україні. Крім втоми від бойових дій та великих втрат, однією з головних скарг російських солдатів, ймовірно, залишаються проблеми з їхньою оплатою".

Розвідка зазначає, що в російській армії дохід військовослужбовців складається зі скромного основного окладу, доповненого складним набором премій та надбавок. На війні в Україні, найімовірніше, були серйозні проблеми з невиплатою багатьох бойових премій.

"Ймовірно, це пов'язано з неефективною військовою бюрократією, незвичайним правовим статусом "спеціальної військової операції" і деякою відвертою корупцією серед командирів", - йдеться також у повідомленні.

У повідомленні йдеться й про те, що "російські збройні сили постійно не забезпечували основні права військовослужбовців, дислокованих в Україні, включаючи відповідну форму, зброю та пайки, а також оплату праці. Це майже напевно сприяло малому моральному духу більшої частини сил".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" ділився перехопленнями розмов, які свідчать про те, що російські окупанти повністю не мають мотивації воювати а їхні рідні почали розуміти, що відбувається в Україні.