RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Чернігові затримали ймовірних причетних до вибуху на ярмарку: що відомо

Президент України Володимир Зеленський заявив про затримання двох людей, яких підозрюють у причетності до вибуху у Чернігові 3 вересня, внаслідок якого постраждали дорослі та діти.

Про це він повідомив у своєму вечірньому відеозверненні за 4 вересня.

Їх підозрюють у віддаванні наказу відвезти бойову військову зброю на публічний захід, де буде багато дітей, а також дозволити дитині взяти зброю у руки. У результаті інциденту поранено п'ятеро людей, з яких четверо - діти від двох до 12 років.

"Ще раз попереджаю всіх представників влади та правоохоронних органів на місцях: пильнуйте, щоб на публічних заходах не було бойової зброї та інших небезпечних засобів", - наголосив Зеленський.

Державне бюро розслідувань наразі займається цією кримінальною справою.

"Слідство вже встановило, що на акції у центрі міста представники організаторів, демонструючи громадянам різні зразки зброї та боєприпасів, привели у бойовий стан гранатомет... Наразі триває огляд місця події, допит свідків, вилучення зброї та боєприпасів", - зауважила пресслужба ДБР.

Крім того, вирішується питання про затримання причетних до злочинних дій та повідомлення їм про підозру за ч. 2 ст. 414 ККУ - порушення правил поводження зі зброєю.

Раніше ми писали, по медичну допомогу після вибуху у Чернігові на виставці боєприпасів, який стався у суботу, 3 вересня, вже звернулося 15 людей.