RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зеленський відповів на петицію про легалізацію відео для дорослих

В Україні створили петицію про легалізацію порно та еротики в Україні, яка швидко набрала необхідну кількість голосів – Зеленський відхилив прохання, аргументувавши своє рішення неприпустимістю влучення такого контенту у відкритий доступ.

Про це йдеться на сайті "Електронні петиції".

Так, петиція була створена 4 липня Тарасом Сиромським і лише за шість днів набрала 25 025 голосів. Автор аргументує своє звернення тим, що у більшості розвинених країн немає заборон на порнографічну діяльність, і на його переконання заборона не має жодного сенсу, оскільки всі, хто хоче займатися порнографічною діяльністю, їдуть для цього за кордон "піднімати економіку інших держав".

У відповідь на звернення президент України заявив, що Конституція України гарантує кожному право на свободу думки і слова, але закон "Про захист суспільної моралі" забороняє виробництво та звернення в будь-якій формі предметів та продукції порнографічного характеру.

"Критерії віднесення продукції до порнографічної встановлює центральний орган виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики в галузі культури. Закон також передбачає заборони, спрямовані на захист дітей від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру", – наголосив Володимир Зеленський.

Виробництво продукції еротичного характеру можливе лише з дотриманням обмежень, встановлених законом. Порушення цього передбачає відповідальність. У зв'язку з цим Зеленський звернувся до Дениса Шмигаля, щоб той доручив опрацювати петицію та поінформувати про результати розгляду автора звернення.

Раніше ми писали, що Володимир Зеленський відповів на петицію зняти обмеження на виїзд військовозобов'язаних за кордон.