RU  UA

"Ми всі помремо": полковник СБУ розповів про паніку ворога під Херсоном

Морально-психологічний стан російських окупантів значно погіршився останніми тижнями унаслідок контрнаступальних операцій ЗСУ та постійних втрат.

Про це в етері Апостроф TV розповів народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко.

Російське окупаційне військо сподівалося залишитися в Херсонські області назавжди, але Збройні Сили України в прямому сенсі розтрощили окупантські плани високоточними ударами по ворожих базах, складах і військових частинах.

У результаті ефективної роботи українських військових чимало російських окупантів опинилися в пастці на правому березі Херсонської області без можливості отримати підмогу. Тепер вони почуваються приреченими на смерть. Ще гірша ситуація в мобілізованих з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей - їх росіяни використовують як гарматне м'ясо.

"Місцеві жителі, представники руху опору повідомляють нам, що це вже не ті "холеные" частини, які були на початку. Серед них панічні настрої, розмови, що "ми тут всі помремо". В той же час серед десантных частин РФ (там контрактники) ситуація з настроєм краща та діють вони по іншому. "Мобілізовані" з ОРДЛО - це просто гарматне м'ясо, яке росіяни штовхають попереду себе", - додав Костенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бойовики з терористичного угруповання "ЛНР" скаржаться на дискримінацію в окупаційному війську. Їм не дають грошей та не надають медичні послуги, на відміну від російських окупантів.