RU  UA

Мости розбиті, понтони - під вогнем: як ЗСУ відрізають ворога від основних сил під Херсоном

Останніми тижнями ночі в Херсонській області проходять для російських окупантів неспокійно - ЗСУ регулярно знищують ворожі військові бази й склади з боєприпасами, а також тримають під повним вогневим контролем мости й переправи в регіоні.

Про це в етері Апостроф TV розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

За його словами, мешканці Херсонщини вже не бояться вибухів, адже знають, що це Збройні Сили України наносять високоточні удари по російських окупантах.

"Ніч в Херсонщине прошла неспокійно, як і останні тижні, але коли люди на Херсонщині чують вибухи, вони радіють, розуміючи, що це працює ЗСУ та йде процес звільнення від окупантів", - наголосив Соболевський.

Зараз усі мости в Херсонській області знаходиться від вогневим контролем ЗСУ. Крім того, вони взагалі непридатні для використання у військових цілях. Російські окупанти не встигають ремонтувати мости й будувати понтонні переправи.

"Більшість це вже фактично пішохідні мости. Окупанти не встигають ремонтувати мости, але якщо навіть вони проведут ремонт, мости в такому стані, що важка техніка там не пройде. Теж саме стосується й понтонних переправ - вони під вогневоим контролем ЗСУ", - додав заступник.

4 вересня з'явилася інформація, що ЗСУ пошкодили одну ворожу понтонну переправу і разом з цим знищили російських окупантів. Після такої події вороги перекрили район, недопускаючи туди людей, аби приховати дані про втрати з їхньої сторони.

"Наша армія не дає рашистам можливості відновити логістику та переобладнати мости, в тому числі в районі Нової Каховки", - резюмував Соболевський.

Читайте також матеріал "Апострофа": Ми намагаємося "відкобзонити" якомога більше росіян, яких перекидають на південь України - полковник ЗСУ