RU  UA

Путін, відведи війська: як відбуватиметься звільнення Херсона від окупантів

Українська армія не піде на Херсон у класичному стилі Другої світової війни величезною танковою атакою. Путін не піде на відведення сил з правого берега Дніпра, тому українські військові поступово перемелюватимуть окупантів.

"По-перше, Україна не має такої кількості бронетанкових військ. Сила української армії в іншому – у тому озброєнні, яке може перемелювати просто крок за кроком російське угруповання на правому березі Дніпра, яке вже відрізано від усіх ліній постачання. На якомусь етапі ці люди просто змушені будуть самі побігти на лівий берег за своїм командуванням. Начальство, командування, офіцерський склад уже переправилися на лівий берег", - пояснив Піонтковський.

За словами політолога, звільнення Херсона відбуватиметься через перемелювання супротивника. Путін не відводитиме своїх військ, навіть незважаючи на загрозу їх знищення.

"Розумієте, елементарна військова мудрість вимагає у росіян зараз відвести це вразливе угруповання. Але саме політичні міркування не дозволяють путіну це зробити, тому що в росії це розглядатиметься як доказ його особистої поразки з усіма несприятливими для нього наслідками", - резюмував Піонтковський.