RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Удар окупантів по Запоріжжю: військовий експерт оцінив ризик

Російські окупанти не перестають завдавати ударів по Запоріжжю, крім того, росіяни посилюють угруповання своїх військ у цьому районі і, можливо, намагатимуться відновити наступальні дії.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі.

"Є припущення, що на Запоріжжі перебувають нові частини (армії РФ), вони посилюють угруповання російських військ і, можливо, намагатимуться відновити наступальні дії. Взагалі, на сьогоднішній день ми не можемо виключити наступальні дії на будь-якому напрямку", - зазначив він.

За словами Жданова, не виключено, що саме на цьому напрямі з'являться військові із третього армійського корпусу, який РФ почала перекидати в Україну днями. Однак для наступу окупантам потрібно сформувати ударне угруповання, яке зможе прорвати українську оборону.

"З огляду на те, як воює РФ, це означає, що їм доведеться накопичити співвідношення сил 1:3, накопичити велику кількість боєприпасів та артилерії, що на сьогодні для російських військ дуже проблематично", - пояснив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт Українського інституту майбутнього співробітник СБУ (2004–2015) Іван Ступак оцінив шанси окупантів знову піти у наступ на Київ та Чернігів.