RU  UA

Новий наступ на Київ та Чернігів: військовий експерт оцінив шанси окупантів

Російське окупаційне військо не зможе відтворити наступ на Київ і Чернігів за тим зразком, який був на початку повномасштабної війни. Ворог зосереджений на утриманні раніше зайнятих територій та збереженні військових ресурсів, які виснажуються.

Про це військовий експерт Українського інституту майбутнього, співробітник СБУ (2004–2015) Іван Ступак розповів в етері Апостроф TV.

Російські окупанти потенційно можуть відновити наступ на Київ чи Чернігів, однак без сумніву такі спроби зазнають поразки, оскільки не буде ані раптовості, ані масивності - військові сили країни-терориста РФ виснажені.

"З тих сил, які є у росіян в Україні чи біля кордонів – відтворити те, що було в лютому-березні їм точно не вдасться. Можливо, вони спробують відновити якісь наступи на Київ чи Чернігів. Але не буде ані такої раптовості, ані масивності. Тобто спробувати вони зможуть, але жодного успіху не буде", - пояснив експерт.

Зараз росіяни зайняті перекиданням військових сил із Криму на різні напрямки, оскільки тепер будь-яке велике скупчення ворожої техніки чи особового складу під прицілом Збройних Сил України. Окупанти намагаються втримувати окуповані території, але не можуть наступати.

"Росіяни перекидають з Криму сили. Крим – це у них великий військовий хаб. Але зараз ця техніка не може бути в такій безпеці, як три місяці тому. Тому вони розтягують розташування сил по території, щоб не було великого скупчення в одному місці. Але все це перекидання сил – це втримання окупованих територій, а не наступ", - наголосив Ступак.

Крім того, країна-терорист Росія оголосила військові навчання "Схід 2022" разом із Білоруссю, Китаєм та ще деякими країнами, у які планує залучити 50 тисяч військовослужбовців та велику кількість військової техніки.

"Тому побачимо, як вони з цим впораються", - резюмував військовий експерт.

Раніше "Апостроф" писав, що країна-агресор Росія кинула в бій останній резерв.