RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У мережі повідомляють про наступ ЗСУ під Балаклією: як це було, мапа

У вівторок, 6 вересня, з'явилися повідомлення про контрнаступ українських військових під Балаклією на Харківському напрямку.

"Апостроф" зібрав усю інформацію про те, що відомо на вечір 6 вересня.

Про наступ Збройних сил України повідомляють харківські пабліки та російські пропагандистські ЗМІ. Водночас, офіційної інформації від Генштабу ЗСУ немає навіть у вечірньому зведенні.

ЗМІ пишуть, що Балаклія та її околиці перебувають під сильним обстрілом. Її мешканці практично весь час сидять у сховищах.

Опубліковано фото підірваного мосту, розташованого на західній околиці міста.

Є непідтверджена інформація про те, що українські захисники увійшли у село Вербівка на північ від Балаклії. Там теж тривають запеклі бої.

Повідомляється, що на схід від населеного пункту розташований балаклійський арсенал, ще - це вихід на трасу до Балаклії з північного сходу, де окупанти отримують підкріплення.

Є неофіційні дані про те, що на початку атаки української сторони у місті перебували мобілізовані з так званих "ЛНР" та ДНР". Зараз же росіяни перекидають туди резерви під обопільну роботу артилерії.

Ще є непідтверджена офіційно інформація про нібито обстріл Чугуєва на підконтрольній Україні частині Харківщини. Російські пабліки пишуть, що там вразили український штаб, що координує наступ на Харківському напрямку.

Пресслужба угруповання Об'єднаних сил опублікувала відео знищення ворожого складу у Балаклії, а також установки С300 та САУ.

Telegram-канал "Типова Балаклія" повідомляє, що російські окупанти втекли з блокпостів у населених пунктах Савинці та Морозівка.

"...біжіть, поки ноги ще є!", - зауважив місцевий паблік.

Варто зауважити, що росіяни у мережі активно коментують контрнаступ. Багато повідомлень на кшталт: "як так", "все пропало", "я не йму віри росМіноборони". Деякі звинувачували військових у провалі та не підбирали цензурних слів.

Роспропагандисти пишуть, що про наступ ЗСУ на цьому напрямку нібито було відомо вже кілька місяців.

Нагадаємо, що даними Генштабу, росіяни активно відкривали вогонь на Харківському напрямку, зокрема в районах н.п. Уди, Соснівка, Світличне, Золочів, Прудянка, Великі Проходи, Нове, Питомник, Російська Лозова, Російські Тишки, Гусарівка.