RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Окупанти продовжують прикриватися дитсадками та храмами: свіже зведення Генштабу ЗСУ

Йде 195-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами, які продовжують намагатися повністю захопити Донецьку область та утримати захоплені райони Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Росіяни воюють нелюдяно та цинічно: вони розміщують військових та техніку в дитячих садках та храмах.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

В акваторії Чорного моря у готовності до застосування продовжують перебувати російські носії крилатих ракет морського базування "Калібр".

Минулої доби, 5 вересня, росіяни завдали по території України:

  • 3 ракетні удари
  • більше 35 авіаційних ударів,
  • близько 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

У ніч з 5 на 6 вересня окупанти завдали ракетних ударів по цивільних об'єктах у містах Бахмут і Костянтинівка.

Авіаудари російська армія завдала по населених пунктах:

  • Байрак та Асіївка – Харківська область;
  • Пришиб, Времівка, Велика Новосілка, Новомихайлівка, Новопіль - Донецька область;
  • Полтавка та Ольгівське - Запорізька область;
  • Біла Криниця, Білогірка та Костромка – Херсонська область;
  • Велике Артакове, Тернівка та Любомировка - Миколаївська область.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

На інших напрямках росіяни продовжували обстріл військової та цивільної інфраструктури:

на Сіверському напрямку – райони населених пунктів Хрінівка Чернігівської області та Нова Гута, Сопіч та Миропілля Сумської області.

на Харківському напрямку – Уди, Соснівка, Світличне, Золочів, Прудянка, Великі Проходи, Нове, Питомник, Російська Лозова, Російські Тишки, Петрівка, Костянтинівка, Пришиб, Гусарівка та Чепіль;

на Слов'янському напрямку – Вернопілля, Бражківка, Рідне, Долина, Краснопілля, Дмитрівка, Богородичне, Донецьке та Слов'янськ;

на Краматорському напрямку – Крива Лука, Сіверськ, Верхньокам'янське, Івано-Даріївка та Спірне;

на Бахмутському напрямку - Роздолівка, Білогорівка, Яківка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Григорівка, Весела Долина, Одрадівка, Зайцеве, Нью-Йорк, Юр'ївка, Опитне, Веселе та Майорськ;

на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Досвідчене, Першотравневе та Мар'їнка;

на Новопавлівському напрямку – Времівка, Велика Новосілка, Ненудне, Шахтарське, Новомихайлівка, Золота Нива, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Костянтинівка;

на Запорізькому напрямку – Зелене Поле, Времівка, Ольговське, Полтавка, Залізничне, Червоне, Гуляйпільське, Дорожнянка, Новоданилівка та Білогір'я.

на Південнобузькому напрямку – Миколаїв, Новогригорівка, Яковлівка, Партизанське, Квітневе, Киселівка, Шевченкове, Тернові Поди, Правдино, Любомировка, Степова Долина, Таврійське, Мирне, Степове, Новоолександрівка, Першотравневе, Кобзарці, Петрівка, Заріччя

"Ворог продовжує здійснювати протиправні дії та розміщує особовий склад та військову техніку в дитячих садках (Верхній Рогачик), храмах московського патріархату (Червоний Маяк) у Херсонській області, а також використовує Святотроїцький храм у Малій Камишевасі Харківської області як польовий госпіталь", - повідомили у Генштабі.

Українські захисники успішно відбили спроби наступу ворога в районах Соледара, Зайцева, Шахти Бутівка та Спартака.

Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України продовжує відбивати ракетні та авіаційні удари супротивника, ефективно прикриваючи критичні об'єкти. Було збито керовану крилату ракету над Миколаївською областю.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала понад 30 ударів, спрямованих на ураження живої сили, бойової та спеціальної техніки, а також інших військових об'єктів ворога.

Внаслідок роботи авіації та артилерії за добу 5 вересня було уражено кілька взводних опорних пунктів, близько п'яти позицій зенітних ракетних комплексів та артилерійська батарея супротивника.

Як повідомляв "Апостроф", в Україну вже доставили три безпілотні апарати Bayraktar TB2,які турецька компанія Baykar Makina пообіцяла безкоштовно передати Києву в рамках проекту "Народний Байрактар".