RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Не наступайте на ті ж граблі: найпопулярніші помилки дачників на городі восени

Багато городників з року в рік припускаються помилок, які можуть стати причиною неврожаю в наступному сезоні.

Чого не треба робити на городі, розповідає "Апостроф".

Припиняти полоти грядки

Боротися з бур'янами потрібно завжди, і особливо восени, адже саме в цю пору року на багатьох рослинах-шкідниках з'являється і розсіюється насіння, яке щедро зійшло вже навесні. Рекомендується також посіяти рослини-сидерати (люпин, олійна редька, овес, жито та ін.), які не дають бур'янам розростатися та удобрюють ґрунт. Або ж можна регулярно косити чи спати молодняк бур'янів (до цвітіння) на городі.

Несвоєчасно обрізати багаторічники у квітнику

Для того щоб багаторічні рослини навесні радували око, на осінь їх необхідно підстригати. Так, на квітнику потрібно видаляти надземну частину тих рослин, які навесні починають проростати з кореня. Адже коли у рослин з'являться нові паростки та пагони, видалити старі буде набагато складніше.

Несвоєчасно обрізати кущі

Обрізання кущів стимулює зростання нових пагонів. Це потрібно робити восени, коли з рослини опаде листя, а на вулиці ще не буде сильних морозів.

Забувати про санітарну обрізку дерев та кущів

Санітарна обрізка полягає у видаленні всіх поламаних, хворих, сухих гілок. Якщо робити це навесні, ви ризикуєте пошкодити молоді гілки, бруньки та зав'язь.

Залишати опале листя, гнилі та хворі плоди

Деякі помиляються, вважаючи такі плоди добривами – навпаки, гнилі помідори, яблука, груші, сливи, гарбузи, кабачки стають джерелом розмноження хвороб на ґрунті. Крім того, у купах листя зимують комахи-шкідники, щури, польові миші, капустянки, спори грибків.

Уникати посіву зелені під зиму

Деякі культури (шпинат, салат латук, редис, петрушку) можна посіяти під зиму, щоб навесні отримати ранній урожай. Посіви необхідно прикрити агро-тканиною.

Раніше ми писали, що треба зробити у саду та городі у вересні.