RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

За мінімум грошових вкладень: як можна бюджетно утеплити квартиру перед холодами

Через війну в Україні, майбутній опалювальний сезон може стати найважчим для країни за останні десятки років, тому влада рекомендує також самостійно максимально утеплювати свої житла.

Про те, як це зробити бюджетно, розповідає "Апостроф".

Так, перш за все, потрібно подбати про теплоізоляцію приміщень, а також про максимальний кпд використання тепла. Для цього необхідно зробити так звані тепловідбиваючі екрани між стіною і батареєю. Їх просто виготовити самостійно із фольги – вони підвищать ефективність опалення на 20%.

Друга порада – це прибрати штори, що закривають батареї. За кордоном практикують початкову підрізку штор на 10 см вище за рівень батареї, проте їх можна покласти зверху радіатора або відсунути убік — це дозволить нормально працювати конвекції теплого повітря та підвищить ефективність роботи системи опалення.

Також, потрібно подбати про максимальну теплоізоляцію вікон та дверей. Якщо немає можливості поставити нові вікна та двері, потрібно хоча б закласти всі щілини у вікнах та дверних отворах. Особливо це стосується вхідних дверей. Вікна слід заклеїти липкою стрічкою чи скотчем.

Крім того, важливо утеплити балкон, навіть якщо він засклений. Крізь будь-яку щілину, залишену на зиму, із квартири може піти кілька градусів тепла.

Безумовно, не варто забувати про теплий одяг та теплі ковдри, які допоможуть пережити непростий зимовий час.

Раніше ми писали, що Україна має можливість повністю відмовитися від імпортного газу, почавши самостійно виробляти біометан.